Новини

700 заявки за Световната купа, затварят Гребната за 4 дни

Спорт

от Юлиян Ангелов 735 прегледа 0

700 заявки за Световната купа, затварят Гребната за 4 дни

Над 700 състезатели ще пристигнат в Пловдив за Световната купа по гребане от 10 до 12 май, обяви шефът на Оргкомитета Иван Попов на пресконференция.

"Вече имаме 650 акредетирани състезатели. Заявки идват постоянно, чакаме да видим дали ще пристигне руския отбор. 100 китайски гребци идват още следващата седмица и ще се подготвят в Пловдив. След 5 май ще дойдат всички състезатели. Състезанията ще се провеждат в 6 коридора, а два ще бъдат за загряване. Гребният канал е готов за Световната купа. От понеделник започваме да монтираме стартовото устройство", добави Попов.

Световната купа започва на 10 май от 9:00 часа с подборни състезания. На 11 май са полуфиналите и един финал, а на 12 май са финал Б и А.

Важно уточнение за пловдивчани: От 8 до 12 май алеите на Гребната база ще бъдат затворени за граждани.

Кристиан Василев ни е основната надежда за високо класиране, каза председателят на БФ гребане Свилен Нейков. - Нашите състезатели са в начален етап на подготовка. Ще участваме с няколко лодки. От Десислава Георгиева също очакваме добро представяне. Нашите усилия са свързани с подготовка за Световното първенство, което ще ни даде квота за Олимпийските игри през 2020 година", допълни Нейков.

"От 2011 г. досега сме провели 10 големи състезания на Гребния канал в Пловдив, в които сме показали, че сме отличен домакин и заедно с Организационния комитет отново ще се справим", гарантира замместник-кметът Георги Титюков.

Коментари